Uit de praktijk: Schoolmeubilair

Nieuw schoolgebouw? Nieuw meubilair!
Een schoolbestuur in het westen van het land heeft voor een van zijn scholen een nieuw gebouw gerealiseerd. Nu moet er nog meubilair gekocht worden, dat past bij de eisen van het onderwijs. Het designbureau maakt een sfeerbeeld, gebundeld in een sferenboek.

Strategie Europese aanbestedingsprocedure
Vervolgens wordt een projectteam geformeerd. In dit team zitten vertegenwoordigers van het schoolbestuur, het designbureau en een adviesbureau op het gebied van Europese aanbestedingen. Het projectteam kiest een strategie met betrekking tot de te volgen Europese aanbestedingsprocedure. In dit geval wordt het de kortere openbare procedure omdat de inrichting voor aanvang van het nieuwe schooljaar voltooid moet zijn.

Specifieke criteria
Specifieke criteria met betrekking tot de aanschaf van meubilair worden opgesteld: leverbeschikbaarheid gedurende een langere periode,gebruikte materialen, hufterproof, etc. De aanvullende eisen en wensen van het schoolbestuur werden verwerkt in het bestek en programma van eisen. Dat gaat samen met het sferenboek naar de geïnteresseerde leveranciers.

Proefopstelling
De offertes komen binnen en worden beoordeeld. De leveranciers die in aanmerking komen voor gunning wordt gevraagd een proefopstelling te plaatsen. Leuk hieraan is dat het projectteam de meubelen nu in het echt kon zien en proberen. Hierdoor ontstaat ook een betere indruk van de sfeer en het team raakt erg enthousiast. Uit de proefopstelling blijkt ook dat niet al het meubilair stevig genoeg is om te voldoen aan de zware eisen die aan meubilair in het onderwijs worden gesteld.

Resultaat
Na beoordeling van de offertedocumenten en de proefopstelling wordt duidelijk welke leverancier de winnaar van deze aanbesteding wordt. Door het hanteren van de Europese aanbestedingprocedure is hier precies het juiste meubilair gekozen, terwijl er ook prijsvoordelen zijn behaald.

Recente Publicaties/artikelen
Bekijk alle Publicaties/artikelen