Inkoop en aanbesteden in het onderwijs

Onderwijsinstellingen in Nederland hebben als primair doel het geven van goed onderwijs en zien kansen om de bedrijfsvoering te verbeteren op het gebied van efficiency, schaalvergroting en innovatie. Juist het onderwijs kan een slag maken op het gebied van inkoopprofessionalisering. Het huidige financieringsstelsel van het onderwijs biedt schoolbesturen de mogelijkheid om anders in te kopen en daar besparingen op te boeken. Dan blijft er weer meer geld over voor het onderwijs zelf. 

Inkoopadvies en (Europees) aanbesteden

Pro Mereor is gespecialiseerd in de advisering en ondersteuning van het onderwijs. Door middel van inkoopprofessionalisering en succesvol (Europees) aanbesteden helpen wij al 20 jaar onderwijsorganisaties rechtmatig in te kopen en substantiële besparingen te realiseren. Door slim in te kopen en (Europees) aan te besteden houden schoolbesturen geld over, dat kan worden ingezet voor het primaire onderwijsproces. De ervaring leert dat het om aanzienlijke bedragen kan gaan. Dat maakt het de moeite waard om uw inkoopfunctie tegen het licht te houden door middel van een inkoopanalyse.

De inkoopfunctie professioneel aanpakken loont!

Door posten als leermiddelen, HRM-diensten en ICT-diensten en leveringen op een slimme manier aan te besteden kan structureel geld worden bespaard en kan tegelijkertijd de kwaliteit worden verbeterd. Wij adviseren u en begeleiden u graag bij de (Europese) aanbesteding. Diverse besturen hebben al ontdekt dat het loont om aandacht te besteden aan de inkoopfunctie. Zoals de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam, het bestuur van dertien scholen voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving. Door in samenwerking met Pro Mereor de inkoopfunctie professioneel aan te pakken heeft Quadraam aanzienlijke besparingen gerealiseerd.

Pro Mereor werkt samen met de PO-Raad

Ook het primair onderwijs met relatief veel kleine schoolbesturen kan veel geld besparen op de inkopen. Daar is Gertjan van Midden van de PO-Raad van overtuigd. ‘Zoek de samenwerking en ga aanbesteden’, is zijn tip aan het basisonderwijs. Een gezamenlijk inkooptraject, via een aanbestedingsprocedure, levert algauw hoge kortingen op. Lees hier het hele interview.

Pro Mereor biedt het onderwijs een compleet dienstenprogramma

Aanbesteden in het onderwijs
Wij helpen uw (Europese) aanbesteding tot een succes te maken en realiseren kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen. Van schoolmeubilair tot leermiddelen, en van schoonmaakdienstverlening tot gebouwenonderhoud.

Aanbestedingswet
In 2016 worden er wijzigingen doorgevoerd in de huidige aanbestedingswet. Wat betekent dit voor het onderwijs? Lees hier meer over de Aanbestedingswet in ons kennisportaal. Of meld u aan voor een kennissessie.

Collectieve inkoop
Wij bieden diverse inkoopcollectieven waarin ook u kunt deelnemen. U wordt ontzorgd, wij bedingen voor u interessante tarieven en gunstige voorwaarden. Bovendien ontvangt u als deelnemer aan onze inkoopcollectieven korting op onze consultancytarieven!

Contractmanagement
Ontvangt u datgene van de leverancier wat in het contract is afgesproken? Voldoen de contracten aan de wensen van de gebruikers? Heeft u helder zicht op uw verplichtingenadministratie? Wij helpen u contractmanagement op de rit te krijgen.

Kennisportaal
​In ons kennisportaal leest u interviews met collega's uit het onderwijs; zij geven tips, vertellen over hun ervaringen en delen hun mening over inkoop en (Europees) aanbesteden.

Inkoopadvies
Professionele inkoop levert veel op. Bovendien zijn schoolbesturen wettelijk verplicht inkoopbeleid te formuleren en aanbestedingen zichtbaar te maken. Wilt u een efficiënte bedrijfsvoering bevorderen en kostenbesparingen realiseren? Pro Mereor helpt met de realisatie.

Interim management en werving & selectie
Wij helpen bij (tijdelijke) behoefte aan inkoopondersteuning. Zoekt u een inkoopprofessional om uw onderwijsorganisatie te versterken? Neem dan contact met ons op.

Trainingen en workshops
Speciaal voor bestuurders, directieleden en inkopers in het onderwijs organiseren wij inkooptrainingen​ over inkoopprofessionalisering en Europees aanbesteden.

Contact

Benieuwd wat Pro Mereor voor uw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem contact met ons op via 026 370 14 76 of de contactbutton.