Inkooptraject en Europese aanbesteding voor de overheid

De overheid koopt jaarlijks voor ruim € 60 miljard aan goederen en diensten in. Vaak is er de verplichting, vanwege de hoogte van de bedragen die ermee gemoeid zijn, Europees aan te besteden. 

De inkoopfunctie van de overheid dient niet alleen als onderdeel van het operationele beleid benaderd te worden, maar vooral ook als onderdeel van het tactisch en strategisch beleid. Bestuurders en managers gebruiken inkoop dan als één van de middelen om hun doelstellingen te bereiken.

Een vakgebied voor specialisten

De overheid krijgt bij aanbestedingen te maken met een woud aan regelgeving en eisen. Onder die omstandigheden blijkt een inkooptraject of een Europese aanbesteding echt een vakgebied voor specialisten. Pro Mereor biedt u die specialisten, en belangrijker nog: ze verdienen zichzelf terug.

Besparen op facilitaire inkoop en producten

Onze aanbestedingsexperts en juristen zijn op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van regelgeving, marktontwikkelingen en jurisprudentie. Op o.a. de traditionele kostenpost van de facilitaire inkoop vallen flinke besparingen te realiseren.

Onze experts

Onze expertise omvat onder meer ondersteuning bij Europese aanbestedingen, inkoopadvies, trainingen en interim management. Wij helpen de overheid bij het realiseren van besparingen en het verder verbeteren van de kwaliteit van de ingekochte goederen en diensten.

Pro Mereor biedt de overheidsdiensten een compleet dienstenprogramma

Europees of onderhands Aanbesteden
Wij helpen uw (Europese) aanbesteding tot een succes te maken en realiseren kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen. Van ICT Hardware tot meubilair, en van schoonmaakdienstverlening tot gebouwenonderhoud. Lees hier meer over de Aanbestedingswet. Of meld u aan voor een kennissessie.

Collectieve inkoop
Wij bieden diverse inkoopcollectieven (onder andere kantoorartikelen en energie) waaraan u kunt deelnemen. U wordt ontzorgd, wij bedingen voor u interessante tarieven en gunstige voorwaarden. Bovendien ontvangt u als deelnemer aan onze inkoopcollectieven korting op onze consultancytarieven!

Contractmanagement
Ontvangt u datgene van de leverancier wat in het contract is afgesproken? Voldoen de contracten aan de wensen van de gebruikers?
Heeft u helder zicht op uw verplichtingenadministratie? Wij helpen u contractmanagement op de rit te krijgen.

Inkoop en aanbesteden in de praktijk
​In ons kennisportaal leest u interviews met klanten en over projecten en over inkoop en over (Europees) aanbesteden.

Inkoopadvies
Professionele inkoop levert veel op. Bovendien is de overheid wettelijk verplicht inkoopbeleid te formuleren en aanbestedingen zichtbaar te maken. Wilt u een efficiënte bedrijfsvoering bevorderen en kostenbesparingen realiseren? Pro Mereor helpt met de realisatie.

Interim management en werving & selectie
Wij helpen bij (tijdelijke) behoefte aan inkoopondersteuning. Zoekt u een inkoopprofessional om uw onderwijsorganisatie te versterken? Neem dan contact met ons op.

Contact

Benieuwd wat Pro Mereor voor uw overheidsorganisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via 026 370 14 76 of de contactbutton.