Inkoop en aanbesteden in de zorg

In de zorgsector staan de budgetten onder druk. Daarom is het juist voor zorginstellingen belangrijk om zo veel mogelijk te besparen op de inkoop en tegelijkertijd de kwaliteit van de ingekochte apparatuur en producten te waarborgen. Dat kan! Pro Mereor bewijst u dat hier grote kansen liggen.

Rechtmatigheidstoets in zorgsector

Ziekenhuizen, verpleeghuizen, bejaardenhuizen, psychiatrische klinieken en andere GGZ-instellingen kunnen nog een grote slag maken op het gebied van kostenbesparing op de inkoop. Er worden immers grote volumes ingekocht. Denk aan bedden en linnengoed, maar ook ICT, catering, gebouwenonderhoud en schoonmaak. Steeds vaker wordt de aanschaf van deze goederen en diensten Europees aanbesteed. Dat is ook verplicht, omdat de zorgsector, net als het onderwijs, moet voldoen aan de rechtmatigheidstoets. Een goede aanbestedingsprocedure is dus noodzaak, maar biedt tegelijkertijd veel mogelijkheden als u het goed aanpakt. Dat zijn kansen op het behalen van veel voordeel én betere kwaliteit van producten.

Begeleiding aanbestedingsprocedure door experts

Pro Mereor heeft de expertise in huis om deze aanbestedingsprocedures voor de zorg te begeleiden. Onze adviseurs en juristen kunnen bogen op ruime ervaring en kennen de specifieke regelgeving voor de zorg. Zoekt u een inkoopprofessional die uw aanbestedingsprocedures voor de zorg begeleidt? Neem dan contact met ons op!

Pro Mereor biedt de zorgsector een compleet dienstenprogramma

Aanbesteden
Wij helpen uw (Europese) aanbesteding tot een succes te maken en realiseren kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen. Van ICT Hardware tot schoonmaakdienstverlening en gebouwenonderhoud.

Aanbestedingswet
In 2016 worden er wijzigingen doorgevoerd in de huidige aanbestedingswet. Wat betekent dit voor de zorgsector? Lees meer over de Aanbestedingswet in ons kennisportaal. Of meld u aan voor een kennissessie.

Collectieve inkoop
Wij bieden diverse inkoopcollectieven waarin ook uw organisatie kan deelnemen. U wordt ontzorgd, wij bedingen voor u interessante tarieven en gunstige voorwaarden. Bovendien ontvangt u als deelnemer aan onze inkoopcollectieven korting op onze consultancytarieven!

Contractmanagement
Ontvangt u datgene van de leverancier wat in het contract is afgesproken? Voldoen de contracten aan de wensen van de gebruikers? Heeft u helder zicht op uw verplichtingenadministratie? Wij helpen u contractmanagement op de rit te krijgen.

Inkoop en aanbesteden in de praktijk
In ons kennisportaal leest u interviews met een aantal van onze opdrachtgevers; zij vertellen over hun ervaringen en mening over inkoop en (Europees) aanbesteden.

Inkoopadvies
Professionele inkoop levert veel op. Wilt u een efficiënte bedrijfsvoering bevorderen en kostenbesparingen realiseren? Pro Mereor helpt met de realisatie.

Interim management en werving & selectie
Wij helpen bij (tijdelijke) behoefte aan inkoopondersteuning.

Contact
Benieuwd wat Pro Mereor voor uw overheidsorganisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via 026 370 14 76 of de contactbutton.