Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016

Pro Mereor, inkoopkenniscentrum, realiseert structurele kostenbesparingen en borging van de rechtmatigheid door inkoopprofessionalisering en begeleiding van (Europese) aanbestedingen. 

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de inkoopsector en delen wij meningen en ervaringen van collega's uit het onderwijs op het gebied van inkoop en aanbesteden met u.

Inkoopprofessionalisering binnen Aloysius Stichting

U bent van plan om uw inkoopfunctie te professionaliseren en wilt meer kennis opdoen van (Europees) aanbesteden? Waar begint u en hoe pakt u dat het beste aan? Lees hier het interview met de heer Reterink, directeur Financiën en Bedrijfsvoering bij de Aloysius Stichting

Pro Mereor aanwezig op Dé Onderwijsdagen

Wilt u meer weten over het succesvol uitvoeren van (Europese) ICT-aanbestedingen? De gevolgen van de nieuwe Aanbestedingswet voor het onderwijs?

Op dinsdag 7 en woensdag 8 november 2016 is Pro Mereor aanwezig op Dé Onderwijsdagen in het World Trade Center in Rotterdam. Meer informatie vindt u hier.
U vindt de stand van Pro Mereor op het netwerkplein, standnummer 15. Wij gaan graag met u in gesprek.  

Wet Gratis Schoolboeken

Eén van de ambities van het sectorakkoord-VO 2014-2017 is het aanbieden van eigentijds onderwijs. Eigentijds onderwijs vraagt om leermiddelen die de leerling centraal stellen en die modern, gepersonaliseerd en gedifferentieerd zijn.  
Stelt u inhoudelijk kwalitatieve eisen aan (digitale) leermiddelen maar ontbreekt het u aan kennis om een Europese aanbesteding te formuleren waarmee dit mogelijk is?
Wij ondersteunen u graag.

Ook maken wij ons hard voor de verbetering van de leermiddelenmarkt en hebben als enige inkoopadviseur een bijdrage geleverd aan het evaluatierapport Wet Gratis Schoolboeken. De Kamerbrief en rapport zijn openbaar. Hier leest u meer.

Past performance als uitsluitingsgrond bij aanbesteden

Eén van de grotere wijzigingen in de nieuwe Aanbestedingswet betreft het opnemen van een nieuwe facultatieve uitsluitingsgrond: ‘Past performance’. 
Wist u dat het gebruik van past performance bevordelijk is voor het behalen van 'best value'? En wat houdt het proportionaliteitsbeginsel in? 

Lees hier de bijdrage van mr. Kim Delahaije, senior aanbestedingsjurist bij Pro Mereor.

Workshops najaar 2016

Meer weten over professioneel inkopen en Europees aanbesteden?
Pro Mereor biedt interactieve, praktijkgerichte trainingen op maat.
In het najaar staat de volgende tweedaagse cursus op het programma:

15 en 23 november:
Slim inkopen en aanbesteden in onderwijs, zorg en overheid

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Aanmelden kan snel en eenvoudig via ons online inschrijfformulier.

Discussieer mee!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inkoop en (Europees) aanbesteden? Volg ons dan op één van onze Social Media kanalen en discusieer mee!
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin

Recente Nieuwsitems
Bekijk alle Nieuwsitems