Nieuwsbrief juni 2016

Pro Mereor, inkoopkenniscentrum, realiseert structurele kostenbesparingen en borging van de rechtmatigheid door inkoopprofessionalisering en begeleiding van (Europese) aanbestedingen. Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de inkoopsector en delen wij meningen en ervaringen van collega's uit het onderwijs op het gebied van inkoop en aanbesteden met u.

Uniek inkoopcollectief voor het onderwijs

Is uw school uitgerust met verouderde TL-verlichting? Ontvangt u een hoge energierekening? Bespaar fors op uw energiekosten en doe mee met ons unieke Led-inkoopcollectief.

Wat levert deelname u op? Lees hier meer.

Interview: Inkopen en aanbesteden bij De Asko

De ASKO verwacht voor 2016 een sterke daling in de verzuimcijfers.
Dit dankzij een succesvol uitgevoerde aanbesteding arbodienstverlening.
"Wij konden het aanbestedingsproces met een gerust hart uit handen geven en hebben een prachtresultaat binnen een zeer kort tijdsbestek neergezet." 

Lees hier het volledige interview.

EMVI: Kwaliteit moet een substantiële rol spelen

In de Aanbestedingswet is als hoofdregel vastgelegd dat aanbestedende diensten overheidsopdrachten gunnen op grond van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) en dat gunning op grond van de laagste prijs, gemotiveerd dient te worden.
In de aanbestedingspraktijk zien wij met enige regelmaat dat het EMVI-criterium zodanig gebruikt wordt dat kwaliteit nauwelijks een rol speelt.

Hoe maakt u een duidelijk keuze voor een toepasselijke gunningscriterium en wat zijn de aandachtspunten?

Lees hier het volledige artikel.

Workshops en Kennissessies najaar 2016

Meer weten over professioneel inkopen en Europees aanbesteden?
Pro Mereor biedt interactieve, praktijkgerichte trainingen op maat.
In het najaar staan de volgende trainingen op het programma:

15 en 23 november:
Slim inkopen en aanbesteden in onderwijs, zorg en overheid              

Datum wordt nader bekend gemaakt:
Professionalisering van de inkoopfunctie voor directie en bestuur 

5 oktober:                    
Nieuwe aanbestedingswet en TenderNed                     

Aanmelden kan snel en eenvoudig via ons Online inschrijfformulier.

Inkopen van flexibele arbeidskrachten

Pro Mereor heeft ruime ervaring in het begeleiden en uitvoeren van complexe Europese aanbestedingstrajecten op het gebied van HRM, detachering, uitzendkrachten en overige personeelsdiensten. Onlangs heeft Pro Mereor voor Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden en Stichting Protestants Christelijke Peuterspeelzalen de aanbesteding ‘het leveren van uitzendkrachten en het verzorgen van payrolling’ succesvol en tot tevredenheid uitgevoerd. Het eindresultaat mag er zijn, een goede overeenkomst in combinatie met lage tarieven.

Staat u op het punt om een aanbestedingstraject te organiseren voor het inkopen van flexibele arbeidskrachten in het onderwijs? Neem dan vrijblijvend contact op met mr. Kim Delahaije via kdelahaije@pro-mereor.nl of telefonisch via 026 370 14 76 om de mogelijkheden te bespreken.

Aanbestedingsrecht en bouwrecht in één pakket

Naast het begeleiden en ondersteunen bij (Europese) aanbestedingsprocedures op het gebied van bouw- en renovatieprojecten adviseren wij uiteenlopende klanten over het civiele en het bestuursrechtelijke deel van het bouwrecht. Onze expertise bestrijkt onder meer het opstellen en beoordelen van uiteenlopende overeenkomsten zoals aannemings-, intentie-, koop-, huur- en samenwerkingsovereenkomsten en algemene (bouw)voorwaarden waaronder de AVA 2013, DNR 2011 en UAV 2012.

Onze aanbestedingsjuristen hebben jarenlange ervaring op het gebied van het aanbestedings- en bouwrecht en zijn op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving. Meer weten? Wij voorzien u graag van adequaat advies.

Weet de inschrijver waarom hij is afgewezen?

De kenmerken en voordelen van de winnaar van een aanbesteding en de redenen voor afwijzing zijn regelmatig voer voor discussie.
Wanneer is een gunningsvoornemen voldoende onderbouwd? Lees hier het volledige artikel.

Discussieer mee!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inkoop en (Europees) aanbesteden? Volg ons dan op één van onze Social Media kanalen en discusieer mee!
Volg ons op Twitter    
Volg ons op LinkedIn
 

Recente Nieuwsitems
Bekijk alle Nieuwsitems