Nieuwsbrief Pro Mereor

Nieuwsbrief december 2016

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de inkoopsector en delen wij meningen en ervaringen van collega's uit het onderwijs op het gebied van inkoop en aanbesteden met u.

Nieuwe aanbestedingsregels en de inhuur van extern personeel

Op 1 juli 2016 zijn nieuwe regels over Europees aanbesteden doorgevoerd in de Nederlandse wetgeving. Als gevolg van de wijziging in de Aanbestedingswet zullen een aantal huidige zogenaamde 2B-diensten, waaronder het inkopen van uitzend- en payrollkrachten, komen te vallen onder het reguliere aanbestedingsrecht.

Het nieuwe landschap van externe inhuur brengt nieuwe regels en obstakels met zich mee. Bent u op de hoogte van de wijzigingen in de wet en de nieuwe voorwaarden? Kunt u een keuze maken voor een verwervingsmethode en aanbestedingsstrategie? Onze inkoopprofessionals staan voor u klaar!

Interview SSOE: Europese aanbesteding Ethernet- en breedbandiensten

Op 19 mei 2016 is het SchoolNet Eindhoven contract getekend tussen Jan Herps van aQuestora en Hilbert de Vries, bestuurder SSOE. Het resultaat van een innovatieve Europese aanbesteding Ethernet- en breedbanddiensten.
De scholen in regio Eindhoven profiteren van een zeer flexibel ingericht netwerk, een hogere snelheid tegen aanzienlijk lagere kosten. Wat bepaalde het succes van dit traject? Lees hier meer:

Bereken uw besparing

Wilt u weten hoeveel u per jaar kunt besparen door u aan te sluiten bij de Pro Mereor Inkoopcollectieven?
Met onze besparingscalculator krijgt u een goede indicatie. Voer uw huidige tarieven in en de calculator vergelijkt dit met de tarieven uit de Pro Mereor inkoopcollectieven.

Energiecalculator
Papiercalculator
Kantoorartikelencalculator

Meer weten over de voordelen van onze inkoopcollectieven? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Bedrijfsvertrouwelijke informatie bij aanbestedingen

Indien een afgewezen inschrijver in een aanbestedingsprocedure informatie over een inschrijving van de concurrentie opvraagt dan is de aanbestedende dienst niet automatisch verplicht om deze informatie te verstrekken.

Wanneer verzet de Aanbestedingswet zich tegen openbaarmaking van informatie? En wat houdt de openbaarheidregeling van verstrekte informatie in? Lees hier meer.

Workshop Slim Inkopen: Wegens succes op herhaling

Meer grip op uw inkoopproces? Effectief en rechtmatig Europees aanbesteden?
Wat betekenen de wijzigingen in de nieuwe Aanbestedingswet voor u?

Op 9 & 17 mei 2017 en op 7 & 15 november staat de tweedaagse workshop Slim inkopen en Europees aanbesteden weer op de agenda.

Zo denken onze cursisten over de workshop:
"Zeer goede combinatie van theorie en interactie. Praktische presentatie van tools".

Voor meer informatie en inschrijven verwijzen wij u graag naar: Workshop Slim Inkopen en Aanbesteden

Kerstschenking

Geheel volgens traditie geven wij in de maand december veel geld uit aan relatie- en kerstgeschenken. Van kerstkaarten tot flessen wijn. Een mooi gebaar natuurlijk maar er zijn ook mensen die het zoveel beter kunnen gebruiken.

Dit jaar hebben wij er dan ook voor gekozen om geen kerstwensen te versturen maar de waarde hiervan te doneren aan Warchild. Met de bijdrage investeert War Child in het programma Safe Spaces; veilige plekken waar kinderen terecht kunnen om hun oorlogservaringen te verwerken. Met creatieve workshops, onderwijs en bescherming kunnen kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen en bouwen aan een vreedzame toekomst. Neem een kijkje in de Safe Space van Libanon. .

Discussieer mee!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inkoop en (Europees) aanbesteden? Volg ons dan op één van onze Social Media kanalen en discusieer mee!
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin

Recente Nieuwsitems
Bekijk alle Nieuwsitems