Kwartaal nieuwsbrief september 2015

Pro Mereor, inkoopkenniscentrum, realiseert structurele kostenbesparingen en borging van de rechtmatigheid door inkoopprofessionalisering en begeleiding van (Europese) aanbestedingen. In onze nieuwsbrieven leest u o.a. over ontwikkelingen in de inkoopsector, meningen en ervaringen van collega's uit het onderwijs over inkoop en aanbesteden en nieuws over onze dienstverlening.

Start Europese aanbesteding Inkoopcollectief energie (gas en elektriciteit)
Op 23 juni jl. heeft het energieteam van Pro Mereor een presentatie gegeven over de start van de aanbesteding elektriciteit en gas. In deze presentatie voor geïnteresseerden uit het onderwijs werd informatie gegeven over de voortgang en planning van de aanbesteding. Hiernaast hadden geïnteresseerden de mogelijkheid om vragen te stellen. Inmiddels is de aanbesteding gestart en zijn wij druk bezig met het zoeken naar een duurzame partner die gunstige voorwaarden kan bieden voor uw organisatie. Wilt u op de hoogte gehouden worden van actuele ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de energie mailing via energie@pro-mereor.nl

Stichting OSGMetrium failliet
Stichting OSGMetrium houdt op te bestaan. Vooralsnog is het onduidelijk in hoeverre de nieuwe doorgestarte entiteit (Helder Onderwijs) de kwaliteit van uw dienstverlening gaat borgen. Hierdoor komt u voor de keuze te staan of u wel of niet opnieuw moet aanbesteden. Pro Mereor is hierbij uw sparringpartner. Wij hebben ruime ervaring met aanbestedingen op het gebied van HRM en Finance binnen het onderwijs en ontzorgen u bij het selecteren van de beste aanbieders. Onze directeur, Jos Plattel,  gaat graag met u in gesprek. Neem contact met ons op via telefoonnummer 026 370 14 76 of via info@pro-meror.nl.

Nieuwe inkoopcollectieven voor het onderwijs!
Pro Mereor biedt nieuwe inkoopcollectieven voor het onderwijs!
Onze inkoopcollectieven brengen interessante tarieven en gunstige voorwaarden 
binnen handbereik. Ook uw organisatie kan hiervan profiteren. De onafhankelijke specialisten van Pro Mereor voeren transparante inkoopprojecten uit voor uw organisatie. Met oog voor rechtmatigheid én doelmatigheid begeleiden wij uw (Europese) aanbestedingen. Pro Mereor ontzorgt en u betaalt een gunstige prijs.
Nieuwe collectieven voor het onderwijs:

  • Inkoopcollectief kantoorartikelen;
  • Inkoopcollectief papier;
  • Inkoopcollectief zonnepanelen.

Voordelen:

  • Objectiviteit en transparantie in de voorwaarden;
  • Geen duur lidmaatschap van koepelorganisaties vereist;
  • Geen verborgen kosten voor tussenpersonen of koepelorganisaties;
  • Alle voordelen komen ten gunste van de scholen;
  • Vaste leverancier: bestelgemak en assortimentsoverzichten;
  • Borging van de recht- en doelmatigheid.

Lees hier meer over onze inkoopcollectieven.

Bent u nog geen deelnemer?
Aanmelden doet u snel en gemakkelijk via inkoopcollectieven@pro-mereor.nl.
Of neem telefonisch contact via nummer 026 370 14 76 en vraag naar mevrouw Sabrina van Heck.

Aanbestedingswet 2016: Belangrijkste wijzigingen
De Nederlandse Aanbestedingswet uit 2012 wordt gewijzigd om nieuwe Europese richtlijnen van 2014 op het gebied van aanbesteden te implementeren. De ‘nieuwe’ aanbestedingswet moet uiterlijk op 18 april 2016 in werking treden. Maar wat betekent dit voor u als onderwijsinstelling?
Lees hier meer.

Nieuwe website
Onze huidige website, www.pro-mereor.nl, gaat veranderen! Uw ervaring als klant staat hierbij centraal. De nieuwe website wordt overzichtelijker, nog makkelijker in gebruik en uw ervaring als klant wordt uitgebreid gedeeld. Wij zijn momenteel druk bezig met het ontwerp. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbreiding inkoopadviseurs
André van den Broek versterkt vanaf 1 september jl. het adviseursteam van Pro Mereor. André beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van catering, warme drankenautomaten, schoonmaak en beveiliging. Hij heeft naast het uitvoeren van VSR metingen, ervaring met het uitvoeren en begeleiden van complexe (Europese) aanbestedingen en contractmanagement. Wilt u kennismaken met André? Neem contact op met 026 370 14 76 voor een afspraak.

Discussieer mee op Linkedin
Pro Mereor initieert en ondersteunt initiatieven op Linkedin waar inkoopprofessionals, juristen, managers, directeuren en bestuurders uit het onderwijs vragen kunnen stellen en kunnen discussiëren over inkoop en (Europees) aanbesteden.

Social Media
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin

Recente Nieuwsitems
Bekijk alle Nieuwsitems