Kwartaal nieuwsbrief december 2015

Pro Mereor, inkoopkenniscentrum, realiseert structurele kostenbesparingen en borging van de rechtmatigheid door inkoopprofessionalisering en begeleiding van (Europese) aanbestedingen. In onze nieuwsbrieven leest u o.a. over ontwikkelingen in de inkoopsector, meningen en ervaringen van collega's uit het onderwijs op het gebied van inkoop en aanbesteden en nieuws over onze dienstverlening.

Onderwijsinstellingen verplicht tot elektronisch aanbesteden? Voorlopig nog niet!
De nieuwe aanbestedingsrichtlijnen bevatten de verplichting dat bij opdrachten boven de Europese drempelwaarden alle communicatie tussen aanbestedende diensten en inschrijvers elektronisch plaatsvindt. Uitgangspunt was dat aanbestedende diensten vanaf april 2016 verplicht zouden zijn om bij Europese aanbestedingsprocedures uitsluitend digitaal aan te besteden. Vooralsnog is dit nog geen verplichting voor onderwijsinstellingen. Richtlijn 2014/24/EU biedt de lidstaten namelijk de mogelijkheid om de verplichting tot elektronisch aanbesteden uit te stellen tot uiterlijk 18 oktober 2018. Lees hier het hele artikel.

Pro Mereor neemt deel aan het Onderwijspaviljoen op de vakbeurs facilitair en gebouwbeheer 2016!
Op 13, 14 en 15 januari 2016 vindt de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer plaats.  Dit jaar is het thema ‘Besparing door noviteiten’. Besparing en noviteiten. Wij nemen ook deel aan deze inspirerende vakbeurs. Al meer dan 20 jaar ondersteunen wij het onderwijs bij inkoopprofessionalisering en begeleiding van (Europese) aanbestedingen daarom vindt u ons in het onderwijspaviljoen, hal 1 locatie 1A071. Wij verwelkomen u graag op onze stand, er ligt een verrassing voor u klaar. Meer informatie over de vakbeurs facilitair en gebouwbeheer vindt u hier.

Doorbraakproject Onderwijs & ICT: bijeenkomst Verwerven Leermiddelen VO
Het Doorbraakproject is een gezamenlijk initiatief van de PO-raad, VO-raad en de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken. Kennisnet is de penvoerder van het Doorbraakproject. Het Doorbraakproject Onderwijs en ICT ondersteunt scholen, schoolbesturen, schoolleiders en leraren  bij het zetten van de stap naar gepersonaliseerd onderwijs ondersteund door ICT.  Op 12 november jl. waren wij aanwezig bij de bijeenkomst Verwerven Leermiddelen VO. Tijdens deze bijeenkomst hebben wij samen met schoolleiders, uitgevers, distributeurs en andere inkoopadviesbureaus ervaringen in het proces van het verwerven van leermateriaal uitgewisseld  en onder de loep genomen. Best en bad practices op het gebied van het aanbesteden van leermiddelen zijn gedeeld en geprioriteerd. Output van de bijeenkomst wordt vertaald naar een actieplan. In het voorjaar van 2016 wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd, waarbij behaalde resultaten en geplande activiteiten worden aangescherpt. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen! Meer informatie over het  Doorbraakproject Onderwijs & ICT? Bekijk hier de animatie.

Inkooptrainingen 2016
Pro Mereor biedt praktijkgerichte trainingen op maat over inkoop en Europees aanbesteden. Zowel in het voor- als het najaar organiseren wij de tweedaagse workshop 'Slim inkopen en aanbesteden in het onderwijs' en de middagsessie 'Professioneel inkopen en aanbesteden voor directie en bestuur'. Daarnaast organiseren wij diverse kennissessies, over bijvoorbeeld de nieuwe Aanbestedingswet, of TenderNed, het nieuwe virtuele marktplein voor aanbestedingen. De trainingen worden verzorgd door juristen en consultants met ruime praktijkervaring, in samenwerking met het IVO (Inkoopplatform VO scholen). Meer informatie en het programma voor 2016 vindt u hier. Deelnemen? Aanmelden kan snel en gemakkelijk via info@pro-mereor.nl

Tips en valkuilen bij aanbestedingsprocedures
Waar moet u op letten bij het organiseren van een aanbestedingsprocedure? Wat zijn veel gemaakte fouten en hoe kunt u deze vermijden? Het organiseren van een aanbestedingsprocedure is niet eenvoudig. Graag geven wij u informatie en tips om uw aanbestedingsprocedure zo goed mogelijk te laten verlopen en valkuilen te vermijden. Lees hier meer.

Nieuwe website
Onze nieuwe website, www.pro-mereor.nl, is online! Uw ervaring als klant staat hierbij centraal. Onze nieuwe website is overzichtelijker, nog makkelijker in gebruik en uw ervaring als klant wordt uitgebreid gedeeld. Lees meer in ons kennisportaal.

Discussieer mee op Linkedin
Pro Mereor initieert en ondersteunt initiatieven op Linkedin waar inkoopprofessionals, juristen, managers, directeuren en bestuurders uit het onderwijs vragen kunnen stellen en kunnen discussiëren over inkoop en (Europees) aanbesteden. Meld u hier aan.

Social Media
Volg ons op Twitter.
Volg ons op Linkedin.

Recente Nieuwsitems
Bekijk alle Nieuwsitems