Kostenbesparingsproject

In tijden van forse bezuinigingen is het goed te weten dat besparen op de inkoop vrijwel altijd mogelijk is. Pro Mereor kan u daarbij helpen door in eerste instantie een inkoopanalyse uit te voeren. Ook een compleet besparingsproject met resultaatverplichting is mogelijk.

Besparingscheck

In eerste instantie maken wij een analyse van de verschillende geldstromen binnen uw organisatie. Wat wordt er allemaal ingekocht, door wie en bij welke leveranciers? De resultaten van deze kostenbesparingscheck zijn vaak al een eye-opener.

Gegarandeerde besparing

Met de analyse op tafel kunt u zelf aan de slag om uw inkoop te professionaliseren. U kunt echter ook een van onze specialisten inzetten om een besparingsproject te starten. Als wij aan de slag gaan, kunnen we u van tevoren een besparing garanderen van een bepaald percentage. Vijf procent is vrijwel altijd mogelijk, maar het kan ook meer zijn. Dat verschilt uiteraard per organisatie. Zo'n besparingsproject is dan ook maatwerk.

Structureel voordeel

Uiteraard gaat het niet alleen om snel succes. Vrijwel altijd zijn er op de korte termijn besparingen te behalen, maar u wilt ook structureel - op de lange termijn - voordeliger werken. Daar kijken wij naar. Soms bereikt u dat door een nieuwe aanbesteding te starten. Aanbesteden is niet iets om tegen op te zien. Wij begeleiden u erbij.

Interesse?

Lees tips, ervaringen en meningen over inkoop en (Europees) aanbesteden in ons kennisportaal. Hier treft u interviews over o.a. de Pro Mereor inkoopanalyse, een Europese aanbesteding Multifunctionals, of een Europese aanbesteding HRM/PSA systeem.
Wilt u nagaan waar uw kansen liggen? Maak dan snel een afspraak met Jos Plattel via 026 370 14 76 of via de contactbutton.